top of page

Acélvére

mudi kennel 

Amikor két városi fiatal úgy dönt, hogy gyermekei és saját érdekében a városi lakást egy falusi házra és nagy kertre cseréli, adódik rögtön a következő igény is: Kutya szintén KELL!

Acélvére kutyik az A alomból.

Kutya, pontosabban kutyafajta választásnál az egyik fő szempontunk az volt, hogy az eb közepes termetű legyen, a másik, hogy magyar fajta. Ezen felül egy jól kiszámítható, értelmes négylábút szerettünk volna házikedvencnek. Hogy a terelőfajták közül épp' a MUDIra esett a választás, abban már inkább a szerencsének volt szerepe, viszont szerelem volt első látásra, és valóban igaz a mondás: "Egyszer mudi, mindig mudi".

Hamarosan komoly mudisták és tenyésztők is jó ismerőseinkké, barátainkká váltak, nem mellesleg kutyáink szép és okos ebek,így hamar megismertük a kiállítások világát is. Nemsokára pedig szintén adta magát egy saját kennel alapítása. Nálunk a FŐKUTYA szerepét első pillanattól Acél, azaz Baranyai Ügyes Acél töltötte be, így lett kennelünk neve is Acélvére Kennel.

Acélvére kennel: Baranyai Ügyes Acél díjat kap.

Nem szeretnénk nagyüzemben tenyészteni. Igazából kisüzemben sem. Kutyáink elsősorban családtagok. De ha évente, kétévente egy saját almot le tudunk hozni, azt a saját nevünk alatt, hivatalosan szeretnénk.

 

Kutyáink mind küllemre, mind természetre-viselkedésre felsőkategóriásak, a terelőképesség igazoltan a vérükben van, egészségügyi szűrésekkel rendelkeznek. A születendő kiskutyák is családba születnek hozzánk, így vagy megbecsült munka- vagy sportkutyának, vagy családtagnak, leellenőrzött helyre adjuk őket. "Pusztán" házőrző vagy cukimuki kiskutya Pistike szülinapjára nem lesz az Acélvére kutyákból!

Baranyai Ügyes Acél HSCH
bottom of page