top of page

Kutyusaink

A-Z-ig időrendben

Csoki

Csokoládé

Az első mudink. Szuka. Őt bizony nem tenyésztőtől vettük még, de ismert felmenőjű apa- és anyakutya szerelemgyereke, akiket szeretetben tartottak egy gazdaságban. 50centis marmagasságával, és sötétborostyán-színű szemével nagyon nem fér bele a standardba, de ettől függetlenül miatta kezdtük megszeretni a mudit. Okos, élénk, engedelmes kutya és ez a faluban is feltűnt. Több falubeli állattartó kérésére lehoztunk tőle egy almot, kölykeiből kiváló munkakutya lett, őt pedig ivartalanítottuk ezután.

Baranyai Ügyes

Kennel névadó kanunk. Erős, okos, kissé makacs, nagyon szeretetéhes eb. Meglepően muszkuláris, 46 cm-es marmagasságú kutya, kiváló viselkedésteszttel, A-s csípővel, terelőképesség vizsgával, jónéhány díjjal. Vicces, mikor a testalkatával, tekintélyt parancsoló kinézetével ölkutyává válik, vagy beveszi a kanapét. A gazdi a minden, de bizony meg is tud sértődni. Nagyon domináns a többi ebbel. Szukákkal szeret ismerkedni, a kanokkal pedig szereti/szeretné tudatni mindig, hogy ő a főnök. Nagyon jó tulajdonsága, hogy feleslegesen nemigen ugat. (ugatása hangszíne kellemes, nem zavaróan magas)

Gulakuti

Tenke ł
Tenke.jpg

 

 

A szépség, báj és ész. Valóban egy kifejezetten tetszetős eb volt, nagyon simulékony, „puha” természettel. Nem sok kiállításra vittük, de mikor igen, mindig HPJ-t és Best of Juniort kapott. Pont az ideális kutya volt Acél mellé. A szerelem sajna az első tüzeléskor vemhességbe fordult (nem gondoltunk rá, hogy Acél képes a kennelbe zárt szukához alagutat ásni, és befedezni…) Nyilván nem örültünk, de gondoltuk, ha megtörtént a dolog a tenyészszemle előtt, a kutyusok legfeljebb „csak” regisztrációs lapot kapnak. Jótestű, kifejlett szukaként nem merült fel, hogy a vemhességgel vagy elléssel komolyan veszélyeztetnénk őt. A kiskutyák könnyen világra jöttek, Tenkét viszont másodnap elütötte egy autó és elpusztult. Pótmamát szerencsére találtunk az „A” alomnak.

Acélvére

 

 

Akácot, Tenke miatt is mindenképp’ meg szerettük volna tartani. Az „A” alom üdvöskéje volt, a legcsinosabb szuka az alomból. Amit vártunk tőle természetileg és küllemileg, maximálisan hozza. Nem volt kérdés, hogy a tenyészszemle utána regisztrációs lapját szép zöld törzskönyvre cserélhette és a tenyészthető minősítést megkapta. Nagyon jó társa Acélnak, kiegészítik egymást. Kis karakán bestia, kiváló viselkedésteszttel, mentes, A-s csípővel és terelőképesség-vizsgával. Rendelkezik pár címmel: kapott már HPJ-t, CAC-ot, CACIB-ot, res CAC-ot, res CACIB-ot.

Amellett, hogy ha birkát lát, előjön belőle a munkakutya, itthon folyamatosan ölebnek képzeli magát. Játékosságával a gyerekek nagy kedvence. Jól jelez, az udvar minden szegletét figyeli. 

  3 éves korára teljesedett ki igazán, meg is szerezte a Hungaria Show Champion címet.

 

Acélvére

DSC_0770_crop.jpg

 

 

A „B” alom kutyái közül a legmarkánsabb, legkompaktabb kant megtartottuk. A Bátor nevet kapta. A saját falkájában bár Acél alá rangsorolódott, idegen környezetben jó kiállású, barátságos, cseppet sem félénk kutya. Fajtatársai társaságába mindig pillanatok alatt beilleszkedik s jól is érzi magát. Kellemes, végtelen kedves, nagyon játékos kutya, aki rajong anyjáért, nagyapját pedig feltétel nélkül követi. 2019-ben tenyészszemléztettük, több osztálygyőzelem mellett (hamar megszerezte a junior championátusát) Derby győzelmet is szerzett, valamint terelőképesség-vizsgáját is tett. Terelőszemináriumokon ügyes, nagyon lelkes, inkább visszafogni kell, mint noszogatni.

Acél anchor
Tenke anchor
Akác anchor
Bátor anchor

 

 

Úton a :

bottom of page